Продукти:
• 600 г телешки шол
• 1 лимон
• 100 мл бяло вино
• 2 с.л. къри
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От сутринта нарязваме месото на кубчета. Смесваме олиото, виното, сока от лимона, кърито, 1/2 ч.л. черен пипер. Заливаме месото с маринатата и го оставяме на хладно до вечерта, като от време на време го разбъркваме.
Преди печенето изваждаме от маринатата, за да се отцеди и нанизваме на шишове. Слагаме ги да се пекат на умерено загрята скара около 30 минути, като ги обръщаме на всеки 5 минути и поливаме с маринатата. Накрая на печенето ги посоляваме.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...