Продукти:
• 800 г говеждо филе
• 2 глави кромид лук
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. мас (или масло)
• 1 парче черен хляб
• малко вино
• 1 с.л. каперси
• 4-5 сардини
• сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме говеждото филе на късчета с дебелина около 1 см, начукваме ги леко, намазваме ги с масло и изпичаме на скара от двете страни. Поръсваме ги със сол и черен пипер.
Запържваме леко нарязаните на тънки кръгчета моркови и лук и върху тях поставяме парчетата месо. Заливаме с виното и слагаме парчето черен хляб.
Добавяме бульон или топла вода, колкото да покрие месото, похлупваме съда и задушаваме около 1 час. Прецеждаме соса и слагаме ситно нарязаните каперси и наситнените сардини. Сипваме сметаната и задушаваме още веднъж.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...