Кулинарни рецепти » Естерхази на скара

 Естерхази на скара

Продукти:

• 800 г говеждо филе
• 2 глави кромид лук
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. мас (или масло)
• 1 парче черен хляб
• малко вино
• 1 с.л. каперси
• 4-5 сардини
• сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото филе на късчета с дебелина около 1 см, начукваме ги леко, намазваме ги с масло и изпичаме на скара от двете страни. Поръсваме ги със сол и черен пипер.

Запържваме леко нарязаните на тънки кръгчета моркови и лук и върху тях поставяме парчетата месо. Заливаме с виното и слагаме парчето черен хляб.

Добавяме бульон или топла вода, колкото да покрие месото, похлупваме съда и задушаваме около 1 час. Прецеждаме соса и слагаме ситно нарязаните каперси и наситнените сардини. Сипваме сметаната и задушаваме още веднъж.

Автор: Роза Димитрова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало