Продукти:
• 800 г говеждо филе
• 2 глави кромид лук
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. мас (или масло)
• 1 парче черен хляб
• малко вино
• 1 с.л. каперси
• 4-5 сардини
• сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме говеждото филе на късчета с дебелина около 1 см, начукваме ги леко, намазваме ги с масло и изпичаме на скара от двете страни. Поръсваме ги със сол и черен пипер.
Запържваме леко нарязаните на тънки кръгчета моркови и лук и върху тях поставяме парчетата месо. Заливаме с виното и слагаме парчето черен хляб.
Добавяме бульон или топла вода, колкото да покрие месото, похлупваме съда и задушаваме около 1 час. Прецеждаме соса и слагаме ситно нарязаните каперси и наситнените сардини. Сипваме сметаната и задушаваме още веднъж.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...