Продукти:
• 2 кг кайма
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. ситно нарязан магданоз
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. коняк
• 4 яйца
• 2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. сос Уорчестър (може и соев сос)
• 1 с.л. сос Табаско
• 2 глави лук
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгореженото олио, докато поомекне. После изчакваве да поизстине, смесваме го с наситнения чесън и прибавяме останалите продукти.
Омесваме добре и оформяме от сместа големи кюфтета, които изпичаме на скара с дървени въглища.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...