Продукти:
• 2 кг кайма
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. ситно нарязан магданоз
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. коняк
• 4 яйца
• 2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. сос Уорчестър (може и соев сос)
• 1 с.л. сос Табаско
• 2 глави лук
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгореженото олио, докато поомекне. После изчакваве да поизстине, смесваме го с наситнения чесън и прибавяме останалите продукти.
Омесваме добре и оформяме от сместа големи кюфтета, които изпичаме на скара с дървени въглища.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...