Кулинарни рецепти » Телешки рулца на скара

 Телешки рулца на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 2 червени чушки
• 4 стръка градински чай
• 4 с.л. олио
• 4 тънки парченца телешко филе
• 8 парчета бекон
• бял и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, почистваме ги и ги разрязваме на четвъртинки. Слагаме ги върху скарата и ги печем, докато кожичката им не започне да образува мехурчета. Обелваме ги.

Измиваме градинския чай, оставяме го да се отцеди и откъсваме листенцата. Смесваме олиото със солта, черния и белия пипер.

Измиваме месото, подсушаваме го и върху всяко парче слагаме по 2 парчета бекон, 2 четвъртинки от чушка и листенца чай. Завиваме на рулце, срязваме всяко на парчета и ги набучваме на шишчета.

Намазваме рулцата с олио и ги печем на скарата по 4 минути от всяка страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало