Продукти: (за 4 порции)
• 2 червени чушки
• 4 стръка градински чай
• 4 с.л. олио
• 4 тънки парченца телешко филе
• 8 парчета бекон
• бял и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, почистваме ги и ги разрязваме на четвъртинки. Слагаме ги върху скарата и ги печем, докато кожичката им не започне да образува мехурчета. Обелваме ги.
Измиваме градинския чай, оставяме го да се отцеди и откъсваме листенцата. Смесваме олиото със солта, черния и белия пипер.
Измиваме месото, подсушаваме го и върху всяко парче слагаме по 2 парчета бекон, 2 четвъртинки от чушка и листенца чай. Завиваме на рулце, срязваме всяко на парчета и ги набучваме на шишчета.
Намазваме рулцата с олио и ги печем на скарата по 4 минути от всяка страна.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...