Кулинарни рецепти » Сръбска плескавица с лук

 Сръбска плескавица с лук

Продукти:

• 300 г кайма
• 1 глава стар лук
• сол

Начин на приготвяне:

Каймата трябва да е 75% телешко и 25% свинско месо.

Нарязваме лука на ситно, прибавяме каймата, посоляваме, омесваме и оформяме кръгли кюфтета.

Задължително печем на скара с дървени въглища - 7-8 минути при температура от 180 до 220 градуса.

Автор: Майстор Миро

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало