Продукти: (за 2 порции)
• 400 г телешко филе
• 4 домата
• 2 зелени чушки
• половин краставица
• 2 с.л. олио
• мащерка, сминдух, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото със студена вода, подсушаваме го и го нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме доматите и краставиците на кръгчета, а чушките на ивици.
Нанизваме кубчетата месо на шишове, като ги редуваме със зеленчуците. Намазваме шишчетата с олио и печем на скара 8-10 мин като от време обръщаме и мажем с олио.
Посоляваме готовите шишчета, поръсваме ги с мащерка и сминдух и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...