Кулинарни рецепти » Телешки шишчета

 Телешки шишчета

Продукти: (за 2 порции)

• 400 г телешко филе
• 4 домата
• 2 зелени чушки
• половин краставица
• 2 с.л. олио
• мащерка, сминдух, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото със студена вода, подсушаваме го и го нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме доматите и краставиците на кръгчета, а чушките на ивици.

Нанизваме кубчетата месо на шишове, като ги редуваме със зеленчуците. Намазваме шишчетата с олио и печем на скара 8-10 мин като от време обръщаме и мажем с олио.

Посоляваме готовите шишчета, поръсваме ги с мащерка и сминдух и ги поднасяме горещи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало