Продукти: (за 2 порции)
• 400 г телешко филе
• 4 домата
• 2 зелени чушки
• половин краставица
• 2 с.л. олио
• мащерка, сминдух, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото със студена вода, подсушаваме го и го нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме доматите и краставиците на кръгчета, а чушките на ивици.
Нанизваме кубчетата месо на шишове, като ги редуваме със зеленчуците. Намазваме шишчетата с олио и печем на скара 8-10 мин като от време обръщаме и мажем с олио.
Посоляваме готовите шишчета, поръсваме ги с мащерка и сминдух и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...