Продукти: (за 4 порции)
• 12 зелени чушки
• 600 г свинско месо
• 100 г солена сланина
• 150 г твърдо сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме чушките откъм дръжките и ги почистваме от семенната част.
Почистваме месото, след което го накълцваме много ситно с помощта на сатър. Задушаваме го двадесетина минути на умерен огън в собствената му мазнина /докато омекне/. Нарязваме солената сланина на ситно. Натрошаваме /или настъргваме сиренето/.
Смесваме всички продукти, напълваме чушките с тази смес и ги покриваме с капачетата, които сме отрязали откъм дръжките. След това изпичаме чушките на скара, като ги обръщаме от всички страни. Обелваме опечените чушки, посоляваме и поднасяме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...