Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 2-3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• 2 ч.л. захар
• 1 ½ ч.л. мащерка
• джинджифил, пипер, сол
За приготвянето на ананаса:
• половин пресен ананас
• 5-6 дребни глави лук
• 2 с.л. краве масло или олио
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета. Смесваме ситно нарязаните подправки и овалваме месото в тях.
Накисваме дървени шишове във вода и след това нанизваме на тях нарязания на кубчета ананас, лукът, нарязан на половинки и парченцата месо. Смесваме маслото, захарта и червения пипер.
Печем шишчетата на скара, като често ги поливаме с маслото, захарта и червения пипер.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...