Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо /телешко/ филе
• 1 с.л. хвойнови зърна
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. сух джин
• 2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 4 филийки - по една за всяка порция.
Счукваме хвойновите зърна и ги разбъркваме с джина и оцета. Мажем говеждите филета с тази смес и ги оставяме да престоят 30 мин.
След това ги намазваме с олио и ги печем на скара по 5 мин от всяка страна. Посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...