Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки агнешки котлета
• 3 с.л. олио
• 1-2 връзки пресни моркови
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги натриваме с черен пипер, сол, ситно нарязан босилек и олио. Оставяме ги да престоят 1 час.
Почистваме морковите, нарязваме ги на ивички и ги сваряваме на пара или ги задушаваме в малко вода. Печем котлетите на скара - по 5 мин от всяка страна.
Заливаме опечените котлети с разтопеното масло и гарнираме със задушените моркови.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...