Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки агнешки котлета
• 3 с.л. олио
• 1-2 връзки пресни моркови
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги натриваме с черен пипер, сол, ситно нарязан босилек и олио. Оставяме ги да престоят 1 час.
Почистваме морковите, нарязваме ги на ивички и ги сваряваме на пара или ги задушаваме в малко вода. Печем котлетите на скара - по 5 мин от всяка страна.
Заливаме опечените котлети с разтопеното масло и гарнираме със задушените моркови.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...