Продукти:
• 5 броя свински пържоли
• 2-3 глави лук
• 4-5 домата
• 100 г мас
• 1 връзка магданоз
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пържолите на плоча (по възможност).
Лукът и доматите, нарязани на дребно, задушаваме в мазнината до омекване, след което прибавяме лютите чушлета, ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус.
При поднасяне на пържолите под и над тях слагаме по малко от задушената смес.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...