Продукти:
• 5 броя свински пържоли
• 2-3 глави лук
• 4-5 домата
• 100 г мас
• 1 връзка магданоз
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пържолите на плоча (по възможност).
Лукът и доматите, нарязани на дребно, задушаваме в мазнината до омекване, след което прибавяме лютите чушлета, ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус.
При поднасяне на пържолите под и над тях слагаме по малко от задушената смес.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...