Продукти:
• 500 г тънко отрязани телешки шницели
• 50 г стерилизирани гъби
• 2 глави лук
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка мащерка
• 2 стръка ситно нарязан пресен чесън
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме шницелите по дължина на ивици, широки 5 см. Гъбите нарязваме на много ситно и ги смесваме с нарязания лук, чесъна, магданоза, мащерката, сол, черен пипер и толкова олио, че да се образува гъсто тесто.
С него намазваме ивиците месо от страната, която ще е вътрешна, навиваме ги на рулца и ги нанизваме едно до друго на шишове. Печем 10 минути от всяка страна, като от време на време ги поръсваме с малко олио.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...