Кулинарни рецепти » Шиш-кебап

 Шиш-кебап

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинско месо от плешката
• 2-3 глави лук
• 600 мл вода
• 2-3 зърна бахар
• 100 г ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме лука заедно с люспите. Изваждаме го, а водата запазваме.

Нарязваме месото на по-големи кубчета, натриваме със сол и черен пипер, слагаме го в по-дълбока купа, прибавяме бахара и зърна черен пипер и го заливаме с лучената вода. Захлупваме и го оставяме в тази марината 1-2 часа.

Отцеждаме месото и го нанизваме на шишове. Печем на скарата, като мажем с масло и непрекъснато обръщаме шишовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало