Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг телешко от рибицата
• 3 по-едри червени чушки
• 1 кг гъби
• 3 малки лимона
За маринатата:
• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл олио
• 2 скилидки чесън
• ½ китка магданоз
• 50 мл лимонов сок
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер пасираме магданоза на пюре. Прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и пак пасираме. Добавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме добре.
В дълбока купа слагаме нарязаните на по-големи парчета чушки, нарязаното на по-едри кубчета месо и заливаме с маринатата. Покриваме съда и го оставяме една нощ в хладилник.
Махаме пънчетата на гъбите, а шапките обтриваме в напоена с лимонов сок чиста кърпа. Два часа преди нанизването на шишчетата добавяме гъбите в маринатата. Лимона нарязваме на 8 резена. Нанизваме продуктите на шишове като редуваме гъба, лимон, месо, чушка.
Печем 10-12 мин като обръщаме шишовете периодично и ги пръскаме с маринатата.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...