Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг телешко от рибицата
• 3 по-едри червени чушки
• 1 кг гъби
• 3 малки лимона
За маринатата:
• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл олио
• 2 скилидки чесън
• ½ китка магданоз
• 50 мл лимонов сок
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер пасираме магданоза на пюре. Прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и пак пасираме. Добавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме добре.
В дълбока купа слагаме нарязаните на по-големи парчета чушки, нарязаното на по-едри кубчета месо и заливаме с маринатата. Покриваме съда и го оставяме една нощ в хладилник.
Махаме пънчетата на гъбите, а шапките обтриваме в напоена с лимонов сок чиста кърпа. Два часа преди нанизването на шишчетата добавяме гъбите в маринатата. Лимона нарязваме на 8 резена. Нанизваме продуктите на шишове като редуваме гъба, лимон, месо, чушка.
Печем 10-12 мин като обръщаме шишовете периодично и ги пръскаме с маринатата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...