Кулинарни рецепти » Желирани свински ребра

 Желирани свински ребра

Продукти: (за 6 порции)

• 2,3 кг предни свински ребра

За маринатата:

• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл соев сос
• 250 мл червено вино
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. настърган корен от хрян
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора

За желето:

• 80 г нишесте
• 80 г захар
• 125 мл ябълков сок
• 65 г кетчуп
• ¼ ч.л. счукан карамфил
• ¼ ч.л. настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

Обеления лук нарязваме на филийки, а чесъна счукваме. Смесваме всички продукти за маринатата.

Правим ребрата на порции, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и ги кипваме. Намаляваме котлона и ги оставяме да къкрят около 15 мин. Изваждаме ребрата и ги изплакваме със студена вода. Заливаме ги с маринатата, така че да са добре покрити. Захлупваме и ги държим в хладилник 1 нощ.

В малък тиган смесваме всички продукти за желето. Възвираме на умерен котлон, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона.

Отцеждаме ребрата от маринатата, намазваме ги с желето и печем на скарата 15-20 мин. Периодично ги обръщаме и мажем с остатъка от желето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало