Продукти: (за 6 порции)
• 1200-1300 г агнешко месо
• 1 глава лук
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа.
След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета.
Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...