Кулинарни рецепти » Телешка рибица с лук

 Телешка рибица с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета телешко месо от рибицата (по 150г всяко)
• 2 големи глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• ½ ч.л. риган
• ¼ ч.л. сладък червен пипер
• чесън на прах
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Смесваме подправките и овалваме в тях месото от двете страни. Нарязваме лука на филийки и го поръсваме леко с олиото. Запичаме го на скара, докато поомекне.

Запичаме месото на скарата около 15 мин. Подправяме лука със сол и пипер. Изстискваме сока от лимона и поръсваме с него месото и лука.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало