Продукти:
• 1,5 кг агнешко месо от бутчето
• 3 глави лук
• 1 кг свинско месо
• 250 г сушени кайсии
• 125 г овча лой на парченца
За маринатата:
• 5 с.л. кайсиев мармалад
• 5 ч.л. кафява захар
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. нишесте
• 2 дафинови или лимонови листа
• 5 ч.л. къри
• 5 ч.л. бял оцет (ябълков оцет)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пресоваме чесъна и смесваме в тенджера всички съставки за маринатата. Добавяме разрязаните на четири глави лук. Варим 5 минути или докато сосът малко се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.
Прехвърляме маринатата в голяма тава. Добавяме нарязаното на късове месо и оставяме да престои 4 часа или 1 нощ на хладно, като разбъркваме 3-4 пъти.
Накисваме кайсиите във вода, докато поемат малко течност, след това леко ги изцеждаме. Изваждаме месото от маринатата и го нанизваме на шишове, като редуваме с парченца овча лой, кайсии и лук.
Печем шишчетата около 25 минути на умерена скара, като често ги обръщаме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...