Кулинарни рецепти » Шусатис от остров Ява

 Шусатис от остров Ява

Продукти:

• 1,5 кг агнешко месо от бутчето
• 3 глави лук
• 1 кг свинско месо
• 250 г сушени кайсии
• 125 г овча лой на парченца

За маринатата:

• 5 с.л. кайсиев мармалад
• 5 ч.л. кафява захар
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. нишесте
• 2 дафинови или лимонови листа
• 5 ч.л. къри
• 5 ч.л. бял оцет (ябълков оцет)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресоваме чесъна и смесваме в тенджера всички съставки за маринатата. Добавяме разрязаните на четири глави лук. Варим 5 минути или докато сосът малко се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.

Прехвърляме маринатата в голяма тава. Добавяме нарязаното на късове месо и оставяме да престои 4 часа или 1 нощ на хладно, като разбъркваме 3-4 пъти.

Накисваме кайсиите във вода, докато поемат малко течност, след това леко ги изцеждаме. Изваждаме месото от маринатата и го нанизваме на шишове, като редуваме с парченца овча лой, кайсии и лук.

Печем шишчетата около 25 минути на умерена скара, като често ги обръщаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало