Продукти:
• 1,5 кг агнешко месо от бутчето
• 3 глави лук
• 1 кг свинско месо
• 250 г сушени кайсии
• 125 г овча лой на парченца
За маринатата:
• 5 с.л. кайсиев мармалад
• 5 ч.л. кафява захар
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. нишесте
• 2 дафинови или лимонови листа
• 5 ч.л. къри
• 5 ч.л. бял оцет (ябълков оцет)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пресоваме чесъна и смесваме в тенджера всички съставки за маринатата. Добавяме разрязаните на четири глави лук. Варим 5 минути или докато сосът малко се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.
Прехвърляме маринатата в голяма тава. Добавяме нарязаното на късове месо и оставяме да престои 4 часа или 1 нощ на хладно, като разбъркваме 3-4 пъти.
Накисваме кайсиите във вода, докато поемат малко течност, след това леко ги изцеждаме. Изваждаме месото от маринатата и го нанизваме на шишове, като редуваме с парченца овча лой, кайсии и лук.
Печем шишчетата около 25 минути на умерена скара, като често ги обръщаме.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...