Продукти:
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 1-2 люти чушки
• 200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка черен пипер
• 1 щипка кимион
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 щипка чубрица
• 1 к.ч. червено вино
• 1 бутилка газирана вода
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме много хубаво каймата с подправките, настърганите лук и кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.
Оформяме кюфтета и ги оставяме 1 час в хладилника. После ги печем върху намазнена със сланина скара, като по време на печенето ги пръскаме с газирана вода.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...