Продукти:
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 1-2 люти чушки
• 200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка черен пипер
• 1 щипка кимион
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 щипка чубрица
• 1 к.ч. червено вино
• 1 бутилка газирана вода
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме много хубаво каймата с подправките, настърганите лук и кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.
Оформяме кюфтета и ги оставяме 1 час в хладилника. После ги печем върху намазнена със сланина скара, като по време на печенето ги пръскаме с газирана вода.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...