Кулинарни рецепти » Телешка пържола със сос от черен пипер

 Телешка пържола със сос от черен пипер

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко филе
• черен пипер, сол

За соса:

• 300 мл телешки бульон
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• 1к.ч. сухо бяло вино
• 8-10 зърна черен пипер
• мащерка

Начин на приготвяне:

От почистеното и измито месо оформяме 4 пържоли, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол и черен пипер. Изпичаме пържолите на скара.

Загряваме телешкия бульон заедно с настъргания хрян и варим, докато сместа се сгъсти. Прибавяме дафиновия лист и мащерката и варим, докато сосът остане около 1 чаша.

Изваждаме дафиновия лист, наливаме виното и прибавяме едро скълцания черен пипер. Варим още 3-4 мин и и отстраняваме от огъня.

Сервираме пържолите, гарнирани с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало