Кулинарни рецепти » Агнешки кебап в мляко

 Агнешки кебап в мляко

Продукти:

• 500 г обезкостено агнешко месо
• 250 мл прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на хапки месото, посоляваме и го накисваме в млякото за около два часа.

Изцеждаме хапките и ги нанизваме на шишчета. Докато печем месото на средно силна скара, поливаме с мляко.

Преди да сервираме, поръсваме с черен пипер на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало