Кулинарни рецепти » Шашлик по карски

 Шашлик по карски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овнешко месо от плешката
• 2 овнешки бъбрека
• 1 глава лук
• 1 връзка пера от пресен лук
• 1 с.л. оцет
• половин лимон
• сол, черен пипер, магданоз

За соса:

• 1 връзка корени за супа
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 равна с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• лют кетчуп
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги накисваме в марината от оцет и вода. Нарязваме месото на порции, посоляваме, подправяме с черен пипер и ситно нарязания пресен лук, поръсваме с оцета, лимоновия сок и магданоза и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

Нанизваме всяко парче месо на метално шишче, като от двете му страни слагаме парчета бъбрек и печем на скарата, като периодично обръщаме шишовете.

За соса сгорещяваме мазнината и пържим нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно корени за супа. Поръсваме с брашно, разбъркваме и наливаме доматеното пюре, разредено с малко топла вода, а след него и месния бульон. Бъркаме енергично, за да получим гладка каша. Подправяме със сол, 1 щипка захар, черен пипер и лют кетчуп. Сваляме от котлона и стопяваме в топлия сос бучка масло.

Сервираме готовите шишчета цели заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало