Кулинарни рецепти » Телешки шишчета с ориз и кашкавал

 Телешки шишчета с ориз и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешка пържола
• пресен босилек
• 2 скилидки чесън
• 2 чушки
• сол, пипер, риган

За гарниране:

• 1 ч.ч. ориз
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 ч.л. олио
• босилек или магданоз

Начин на приготвяне:

Накисваме дървени шишове в малко вода.

Сваряваме ориза и докато е още топъл го поръсваме с босилека, кашкавала и олиото.

Нарязваме месото на кубчета. Смесваме босилек, сол, пипер, риган и скълцан чесън и овалваме месото и нарязаните чушки в получената смес.

Нанизваме месото и чушките на шишовете и ги запичаме на скара около 10 мин. Сервираме шишовете с топлият ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало