Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешка пържола
• пресен босилек
• 2 скилидки чесън
• 2 чушки
• сол, пипер, риган
За гарниране:
• 1 ч.ч. ориз
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 ч.л. олио
• босилек или магданоз
Начин на приготвяне:
Накисваме дървени шишове в малко вода.
Сваряваме ориза и докато е още топъл го поръсваме с босилека, кашкавала и олиото.
Нарязваме месото на кубчета. Смесваме босилек, сол, пипер, риган и скълцан чесън и овалваме месото и нарязаните чушки в получената смес.
Нанизваме месото и чушките на шишовете и ги запичаме на скара около 10 мин. Сервираме шишовете с топлият ориз.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...