Кулинарни рецепти » Език със зеленчуци

 Език със зеленчуци

Продукти:

• 500 г език
• 300 г картофи
• 100 г моркови
• 150 г кисели краставички
• 4 яйца
• 100 мл олио
• 2 лимона
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика с ароматните подправки и лука. Изваждаме го от бульона, заливаме със студена вода и обелваме.

Отделно сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на кубчета или ивички. Размесваме продуктите, посоляваме, заливаме с лимонов сок и олио. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Объркваме всичко добре и поднасяме.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало