Продукти:
• 1 връзка репички
• 200 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 5-6 маслини
• 2 домата
• няколко листа маруля
• сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и нарязани като розички репички подреждаме в единия край на чинията върху марулените листа.
До тях поставяме нарязаното на кръгчета яйце, като всяко кръгче украсяваме с половин маслина.
Шунката, нарязана също на кръгчета, подреждаме в редичка със застъпване. До нея със застъпване редим нарязаните домати.
Подправяме със сол, олио и оцет.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...