Продукти:
• 300 г печено месо
• 2 чесвени пиперки
• 3 зелени пиперки
• 3 твърди домата
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Потапяме доматите за малко във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.
Нарязваме печеното месо /без тлъстините/, пиперките, доматите и магданоза. Обелваме лука и го настъргваме.
Скълцваме чесъна, смесваме го с олиото и оцета и поръсваме с черен пипер.
Слагаме всички продукти в чиния за салата и заливаме със сместа от чесън, олио и оцет. Оставяме салатата да престои 20 мин и сервираме.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...