Продукти:
• 500г броколи
• 250г бекон
• 1 глава червен лук
• 1/2 ч.ч. стафиди
За соса:
• 1 1/2 ч.ч. майонеза
• 4с.л. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме броколите в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме бекона и лука на ситно и ги смесваме с отцедените броколи. Прибавяме стафидите.
Разбиваме майонезата с оцета и захарта, заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...