Продукти:
• 500г броколи
• 250г бекон
• 1 глава червен лук
• 1/2 ч.ч. стафиди
За соса:
• 1 1/2 ч.ч. майонеза
• 4с.л. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме броколите в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме бекона и лука на ситно и ги смесваме с отцедените броколи. Прибавяме стафидите.
Разбиваме майонезата с оцета и захарта, заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...