Продукти:
• 2 глави целина
• 10 репички
• 300 г шунка
• 1 лимон
• маслини - черни и зелени
• 1 каф.л. горчица на прах
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме целината. Настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с лимонов сок.
В майонезата прибавяме 1 каф.л. горчица на прах, 1 щипка сол, смлян черен пипер и щипка смлян дафинов лист. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху целината.
Нарязваме шунката на дребни кубчета, а репичките на тънки колелца. Изваждаме костилките от маслините. Объркваме всичко и изстудяваме 30 мин в хладилника.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...