Продукти:
• 2 глави целина
• 10 репички
• 300 г шунка
• 1 лимон
• маслини - черни и зелени
• 1 каф.л. горчица на прах
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме целината. Настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с лимонов сок.
В майонезата прибавяме 1 каф.л. горчица на прах, 1 щипка сол, смлян черен пипер и щипка смлян дафинов лист. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху целината.
Нарязваме шунката на дребни кубчета, а репичките на тънки колелца. Изваждаме костилките от маслините. Объркваме всичко и изстудяваме 30 мин в хладилника.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...