Продукти:
• 3 кренвирша
• 100 г кашкавал
• 4 стръка зелен лук
• 1 краставица
• 1 стрък пресен чесън
• 1 чушка
• 3-4 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала и чушката на ивички, чесъна и лука – на ситно, а краставицата и кренвиршите - на кръгчета.
Смесваме продуктите в голяма купа, заливаме със зехтина и оцета, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...