Продукти:
• 300-400 г сварено телешко месо
• 8 сварени картофа
• 1 глава лук
• 4 кисели краставички
• 4 твърдо сварени яйца
• 1/2 ч.ч. грах от консерва
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. горчица
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер
• сол
• листа от салата
• зеленчуци по избор за украса
Начин на приготвяне:
Картофите нарязваме на кубчета, месото, лука и краставичките – на ситно, яйцата – на по-едри парчета. Отцеждаме граха.
Събираме продуктите, посоляваме и овкусяваме с горчица, лимонов сок, червен и черен пипер. Покриваме салатиерата с листа салата и върху тях сипваме сместа.
Поливаме с майонеза и украсяваме с резенчета яйца, домати и ивички краставички, подредени ветрилообразно.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...