Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г телешки език
• 1 червена чушка
• 1 глава червен лук
• 4 с.л. сурово тиквено семе
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. сусамов тахан
• листа зелена салата
• настърган хрян
• счукан бахар
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка. Прибавяме олио и настърган хрян и пасираме.
Изпичаме чушката, обелваме я и я счукваме заедно с леко запечените филийки лук. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, малко захар, тахана и останалите подправки и разбъркваме.
Правим от листата на зелената салата подложка в голяма чиния, отгоре шприцоваме пастета, наоколо поливаме със зеленчуковия сос и наръсваме със счуканото тиквеното семе.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...