Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г телешки език
• 1 червена чушка
• 1 глава червен лук
• 4 с.л. сурово тиквено семе
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. сусамов тахан
• листа зелена салата
• настърган хрян
• счукан бахар
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка. Прибавяме олио и настърган хрян и пасираме.
Изпичаме чушката, обелваме я и я счукваме заедно с леко запечените филийки лук. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, малко захар, тахана и останалите подправки и разбъркваме.
Правим от листата на зелената салата подложка в голяма чиния, отгоре шприцоваме пастета, наоколо поливаме със зеленчуковия сос и наръсваме със счуканото тиквеното семе.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...