Продукти:
• 250 г спаначени листа
• 200 г гъби
• 200 г пилешки дробчета
• 5 с.л. олио
• 3 с.л. винен оцет
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ситно и го прибавяме към гъбите, които сме сварили в подсолена вода и сме нарязали на ивички.
Нарязваме дроба на кубчета и го изпържваме в половината от мазнината. Посоляваме и топъл го изсипваме в салатата.
Заливаме със сос от останалото олио, оцета и черния пипер и разбъркваме.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...