Продукти:
• 450г телешко филе
• 3с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 3 филии стар хляб
• 2 с.л. оцет
• 2 узрели средно големи домата
• 1 чушка
• 1 глава червен лук
• листа от маруля
• прясно нарязан босилек
• захар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на дребни кубчета, слагаме ги в тавичка и заливаме с леко затоплена смес от зехтина и счукания чесън (оставяме настрана 2с.л. лъжици от сместа). Печем 10 мин, докато кротоните придобият златист цвят.
Смесваме отделения зехтин с оцета, захарта и пипера. Прибавяме нарязаните домати и чушката, червеният лук и босилека. Разбъркваме, покриваме и охлаждаме в хладилника.
Нарязваме месото на пръчици и ги запържваме до розово. Посоляваме.
При сервирането застиламе основа от маруля, разпределяме отгоре месото и зеленчуците и поръсваме с крутоните.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...