Продукти:
• 500г телешко филе
• 1-2 салати или 150г прясно зеле
• краставица
• 1 глава червен лук
• с.л. натрошено сирене
• 8 маслини
За заливката:
• 5 с.л. лимонов сок
• 3с.л. зехтин
• 1ч.л. риган
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запичаме месото на скара около 20 мин, след което го нарязваме на пръчици.
Смесваме продуктите за заливката. Прибавяме месото и нарязаните зеле, краставица и лук. Поръсваме със сиренето и украсяваме с маслините.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...