Продукти:
• 500г телешко филе
• 1-2 салати или 150г прясно зеле
• краставица
• 1 глава червен лук
• с.л. натрошено сирене
• 8 маслини
За заливката:
• 5 с.л. лимонов сок
• 3с.л. зехтин
• 1ч.л. риган
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запичаме месото на скара около 20 мин, след което го нарязваме на пръчици.
Смесваме продуктите за заливката. Прибавяме месото и нарязаните зеле, краставица и лук. Поръсваме със сиренето и украсяваме с маслините.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...