Продукти: (за 4 порции)
• 250 г варено месо
• 2 картофа
• 1 глава сварено червено цвекло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 ябълка
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 глава лук от туршия
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги оставяме да изстинат. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на кубчета и го смесваме с изстиналите картофи.
Обелваме ябълката, нарязваме я на ситно и я прибавяме към цвеклото и картофите. Прибавяме също ситно нарязаното месо и разбъркваме.
Отделно смесваме зехтина с оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме добре и заливаме салатата с тази смес. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, украсяваме с парченца от твърдо свареното яйце и лука от туршията и поднасяме.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...