Кулинарни рецепти » Кавказка салата

 Кавказка салата

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г студено варено агнешко месо
• 2 големи картофа
• 250 г грах
• 2 моркова
• 1 краставичка
• 2 яйца
• 1 с.л. олио
• 2 сладки ябълки
• 150 г кисела сметана
• 2 с.л. майонеза
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме поотделно картофите, морковите и граха и ги оставяме да изстинат.

Разбъркваме яйцата с малко сол и изпържваме омлет в сгорещеното олио.

Нарязваме на кубчета картофите, морковите, обелените краставичка и ябълки. Прибавяме отцедения грах, нарязаното на кубчета месо и нарязания на ивички омлет. Поливаме сместа с майонеза и сметана, подправяме с черен пипер и сол и леко разбъркваме.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало