Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г спаначени листа
• 200 г гъби
• 250 г пилешки дробчета
• 5 с.л. олио
• 3 с.л. винен оцет
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Леко бланшираме във вряща подсолена вода нарязания на ивички спанак. Нарязваме гъбите на ивички и сваряваме в подсолена вода. Смесваме ги със спанака.
Нарязваме дробчетата на по-малки парченца и ги изпържваме до поруменяване в половината мазнина. Поръсваме ги със сос и черен пипер и топли ги объркваме със спаначената смес.
Смесваме оцета с останалата мазнина и заливаме салатата. Наръсваме с магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...