Продукти:
• 400 г картофи
• 250 г пушени свински гърди
• 3 малки глави лук
• олио, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кубчета.Нарязваме сланината на дребни парченца и леко запържваме.
Приготвяме дресинг от 5 с.л. олио, 2 с.л. оцет и черен пипер на вкус.
Смесваме изпържената сланина без мазнината с картофите, посоляваме и поръсваме с дресинга и ситно нарязан лук. Разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...