Продукти:
• 500 г пилешки дробчета
• 2 с.л. гроздово олио
• 175 г грозде без семки
• 1 с.л. ябълков оцет
• листа от червено зеле
• белени слънчогледови семки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържваме дробчетата в сгорещената мазнина. Подправяме със сол, черен пипер и оцет и ги смесваме с гроздовите зърна.
Подреждаме сместа върху зелевите листа и поръсваме с леко препечените семки.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...