Продукти:
• 1 ч.ч. ситно нарязано месо от варена или печена пуйка
• 4 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме олиото и лимоновия сок заедно със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол, докато побелеят като майонеза.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета, които смесваме със ситно нарязаното месо.
Заливаме тази смес с приготвената марината, похлупваме и оставяме салатата да престои 1-2 часа на хладно. Преди да поднесем, украсяваме с лимонови резенчета и листа от зелена салата.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...