Продукти:
• 1 ч.ч. ситно нарязано месо от варена или печена пуйка
• 4 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме олиото и лимоновия сок заедно със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол, докато побелеят като майонеза.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета, които смесваме със ситно нарязаното месо.
Заливаме тази смес с приготвената марината, похлупваме и оставяме салатата да престои 1-2 часа на хладно. Преди да поднесем, украсяваме с лимонови резенчета и листа от зелена салата.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...