Кулинарни рецепти » Пролетна салата с месо

 Пролетна салата с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 3 връзки репички
• 3 връзки зелен лук
• 3 стерилизирани краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 300 г сварено телешко месо
• магданоз

За соса:

• 4 с.л. кетчуп
• 2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, яйцата и краставичките на ивички и ги смесваме с репичките, нарязани на парченца, и ситно нарязаните лук и магданоз.

Разбъркваме зехтина с кетчупа, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало