Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и бабек

 Салата от зрял фасул и бабек

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 1 глава червен лук
• 120 г бабек
• 2 яйца
• 50 мл олио
• 15 г хрян
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и го оставяме да кисне 10 часа. Отцеждаме го, заливаме с вряла вода и го сваряваме на тих огън.

Отново го отцеждаме и прибавяме към него ситно нарязания лук, нарязания на малки парченца бабек и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Подправяме с настъргания хрян, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркваме салатата, разпределяме я в чинии за сервиране и я поръсваме с олио и лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало