Продукти:
• 300 г кренвирши
• 500 г карфиол
• 3 домата
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1-2 ч.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, сваряваме го в подсолена вода и го оставяме да изстине.
Прибавяме кренвиршите, които сме нарязали на кръгчета, ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета домати. Подправяме салатата с олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре и подреждаме в салатиера, като отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...