Продукти:
• 200 г леща
• 250 г картофи
• 500 г шунка
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натопяваме лещата във вода от вечерта. На другия ден я варим около 30 минути в подсолена вода. Прецеждаме я.
Сваряваме картофите и заедно с шунката ги нарязваме на кубчета, чушките и лука - на тънки ивички и омесваме с олиото.
В дълбока купа размесваме всички продукти. Подправяме със заливка от горчицата, олиото и оцета, поръсваме с черен пипер и сол. Тази салата може да престои 1 час.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...