Продукти:
• 400 г сварено пилешко месо /или пушено пиле/
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• 4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза във вряща подсолена вода и варим 15 мин. Изплакваме със студена вода и го отцеждаме.
Почистваме пилешкото месо от кожата и го накъсваме на малки парчета. Смесваме го с ориза и нарязаните на кубчета домати.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме със смес от олио, лимонов сок и сол.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...