Кулинарни рецепти » Салата от леща с пръжки

 Салата от леща с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г леща
• 100 г шунка
• 150 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 3-4 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща сваряваме в 400 мл подсолена вода. Отцеждаме и я подправяме със сол, черен пипер, зехтин, оцет и счукан чесън.

Обелваме яйцата и ги нарязваме на кръгчета. Наситняваме шунката.

Загряваме малко олио в тиган и пържим нарязаната на кубчета сланина, докато стане румена и хрупкава. Отцеждаме пръжките от мазнината и ги разбъркваме с лещата и наситнената шунка.

Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз и гарнираме с филийките яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало