Прoдукти:
• 150 г шунка
• 80 г ориз
• 1 сварено яйце
• 40 мл олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• червени домати или мариновани червени пиперки за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода, изплакваме го със студена вода и отцеждаме. Към него прибавяме шунката и яйцето нарязани на дребни парченца, магданоза, олиото, солта, черния пипер и лимонов сок.
Разбъркваме добре сместа и изсипваме в чиния. Оформяме в желаната форма и украсяваме с доматите или маринованите червени пиперки.
Вместо шунка може да се използва варен език, варено месо или кренвирши.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...