Прoдукти:
• 150 г шунка
• 80 г ориз
• 1 сварено яйце
• 40 мл олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• червени домати или мариновани червени пиперки за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода, изплакваме го със студена вода и отцеждаме. Към него прибавяме шунката и яйцето нарязани на дребни парченца, магданоза, олиото, солта, черния пипер и лимонов сок.
Разбъркваме добре сместа и изсипваме в чиния. Оформяме в желаната форма и украсяваме с доматите или маринованите червени пиперки.
Вместо шунка може да се използва варен език, варено месо или кренвирши.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...