Кулинарни рецепти » Ябълкова салата

 Ябълкова салата

Продукти:

• 4 средно големи ябълки (за предпочитане кисели)
• 150 г майонеза или отцедено кисело мляко
• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г сварено бяло месо от пиле
• 100 г маслини
• подправки по избор
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме яйцата напречно на две половинки. Бялото пилешко месо нарязваме на ивички или смиламе с месомелачка и го разбъркваме с майонезата. Прибавяме подправките.

Нарязваме маслините на половинки и отстраняваме костилките.

Разрязваме ябълките напречно на две половинки и ги издълбаваме (по желание може да ги запечем). Пълним половинките ябълки с майонезената смес. Заглаждаме и в средата слагаме половинка жълтък. Около него подреждаме венче от половинки маслини.

Издълбаното от ябълките сваряваме и пасираме на пюре. Разпределяме ябълковото пюре около всяка напълнена половинка ябълка. По желание поръсваме с лимонов сок.

Накълцваме белтъците, посоляваме и поръсваме с черен пипер - разбъркваме. С тях поръсваме приготвената салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало