Кулинарни рецепти » Тосканска салата с пилешки дробчета

 Тосканска салата с пилешки дробчета

Продукти:

• 4 глави лук
• 350 г пилешки дробчета
• 4 с.л. олио
• 2 люти чушлета
• 1/2 к.ч. светъл винен оцет
• черен пипер, захар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с почистените и измити дробчета в силно сгорещеното олио за 4-5 мин. Изваждаме ги и заливаме с оцета, който сме разредили с 5 с.л. вода.

Посоляваме и поръсваме с черен пипер и 1 щипка захар. Добавяме почистените и ситно нарязани люти чушлета.

Подреждаме салатата в чинии за сервиране и украсяваме според вкуса си.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало