Продукти:
• 300 г сварено бяло месо от пиле
• 2-3 моркова
• 500 г соеви кълнове
• 2 домата
За соса:
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. сусамов сос
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. студен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо в леко подсолена вода и го нарязваме на ситно. Нарязваме доматите на кубчета. Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.
Попарваме соевите кълнове във вряща подсолена вода, отцеждаме и ги изсипваме в широка чиния за сервиране. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, нарязаните на кубчета домати и настърганите моркови.
Смесваме продуктите за соса и разбъркваме. Заливаме салатата с приготвения сос, посоляваме, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...